Mikrobiom

Probiotika för tarmhälsa, munhåla, hud, immunsystem

Probiotika - Vad är de och vad används de för?

Probiotika (från grekiskans pro-bios, ”för livet”) är mikroorganismer (ofta bakterier) som också brukar kallas ”levande kulturer”. FAO och WHO ger denna definition: ”levande mikroorganismer som, när de administreras i tillräckliga mängder, ger människan en hälsofördel”.

Probiotika verkar främst i tarmen, men deras välgörande effekter sträcker sig ut över hela kroppen. I synnerhet verkar de varhelst det finns en större bakteriebelastning i kroppen. Detta betyder att de, i tillägg till tarmen, även är aktiva i munhålan, på huden och i vaginan.

Sacco Systems probiotika - Levande kulturer för alla krav på hälsa och välbefinnande

Den omfattande erfarenheten hos koncernbolagen Sacco och CSL, kombinerat med kontinuerlig vetenskaplig forskning och konstanta tekniska framsteg, gör det möjligt för Sacco System att framställa och distribuera probiotika för att stödja människornas välbefinnande inom ett brett tillämpningsområde:

probiotika för tarmens hälsa (irritabel tarm, tarmhälsa och diarré) probiotika för munhålans hälsa (karies, halitosis och sår) probiotika för hudens hälsa (akne och atopisk dermatit) probiotika för kvinnors hälsa (graviditet) probiotika för immunsystemet (övre luftvägsinfektion) probiotika för allergier (damm) probiotika för hjärtat (kolesterol och arteriellt tryck) probiotika för sport (muskelstress och prestationsförbättring) probiotika för barn och spädbarn (luftvägar, diarré och spädbarnskolik)

De funktionella och hälsomässiga egenskaperna hos Sacco Systems probiotika har visats genom effektstudier in vitro och in vivo i människa. Stammar identifieras med de mest avancerade molekylärbiologiska metoder och har skickats till internationella samlingar med IDA-status (IDA står för internationell deponeringsmyndighet).

Sacco System erbjuder även en certifierad stödtjänst för licensierad framställning och försäljning av probiotiska stammar (för mer information, se här: Beställningsarbete och beviljande av licens).


Denna webbplats använder kakor för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats. Ytterligare information
INSTÄLLNING AV KAKOR
*Du kan dra tillbaka ditt samtycke närsomhelst genom att gå till sidan Inställningar av kakor via länken som är tillgänglig på webbplatsens sidfot.
Probiotika för människornas hälsa och välbefinnande | Sacco System
Ett brett sortiment av levande mjölksyrakulturer för människornas hälsa och välbefinnande. Upptäck alla tillämpningsområden här!