Caglificio Clerici

 • Caglificio Clerici 1

FAMILJEKÄNSLA Historien om Caglificio Clerici är i grund och botten en familjehistoria: 145 år av passion för kvalitet, forskning, utveckling och teknik Made in Italy till den globala livsmedelsindustrins tjänst.
Caglificio Clerici grundades i slutet av 1800-talet och framställer animaliskt löpe och andra enzymer för mejeriindustrin. Idag leds företaget av den fjärde och femte generationen av ättlingarna till grundaren Martino Clerici.

 

En enkel men briljant mans äventyr har under åren lett till skapandet av ett system av företag, som nu heter Sacco System, förenat med respekt för tradition kombinerat med uppmärksamhet på dynamik och delad sakkunskap. Oavbruten evolution, som följs steg för steg, för att främja en kultur av hälsosammare och nyttigare kost- och levnadsvanor för sina kunders och slutkonsumenters skull.
Besök Caglificio Clericis officiella webbplats här!

 

Caglificio Clericis produkter:

(klicka på de enskilda alternativen för mer information)

- Löpe, enzymer och koaguleringsmedel - Produkter för spårbarhet av ost - Aromer och färgämnen - Produkter för SUB-ost

 

Caglificio Clerici

Upptäck de 7 hemligheterna för den 145-åriga framgången för Caglificio Clerici Ladda ned PDF 1.  

  1872

  Martino Clerici grundar Caglificio Clerici med säte i Cadorago, nära Como-sjön, 40 km från Milano.
  Företaget framställer ett tjockt löpe i liten skala genom att extrahera enzymet från kalvarnas magar.


 2.  

  1908

  Martino efterträds av sonen Francesco som utvidgar faderns företag genom att berika urvalet av mjölk och mjölkprodukter med framställning av flytande löpe.


 3.  

  1948

  Detta år är en vändpunkt vad gäller innovation och tillväxt.
  Caglificio Clerici leds av den tredje generationen: Florinda Clerici och hennes make Ermanno Verga introducerar löpe i pulverform som gör det möjligt att förlänga hållbarheten och skydda alla fördelarna hos en naturlig produkt.


 4.  

  1950

  Caglificio Clerici börjar exportera sina produkter till USA för att sedan utöka sin närvaro i andra länder.


 5.  

  1992

  Caglificio Clerici förvärvar en viktig andel av företaget Caglio Star i provinsen Vicenza.


 6.  

  1994

  Förutom att exportera sina produkter till hela Europa sprider Caglificio Clerici sin erfarenhet, kvalitet och tradition även i Sydamerika.


 7.  

  1995

  Caglificio Clericis kvalitet certifieras och erhåller detta år certifikatet ISO 9001. Företaget förvärvar en övervägande andel av bolaget Fabre, en italiensk tillverkare av löpe, vilket stärker företagets närvaro på marknaden.


 8.  

  2006

  Två nya förvärv berikar företaget och befäster dess närvaro i utlandet. Förutom italienska Graco, blir Caglificio Clerici en del av svenska Kemikalia: kärnverksamheten utvidgar sig genom framställning av vitamintillskott.


 9.  

  2016

  Sacco System är ett expertcentrum inom biotekniksektorn som tillämpas i livsmedels- och hälsoindustrin. Konceptet ”System” infördes för att uttrycka sammankopplingen av olika företag (Caglificio Clerici, Sacco, Kemikalia och CSL) i en organisk och funktionell helhet.
  Sacco System förmedlar konceptet att ”dela med sig” som syftar till god tillväxt: evolution bortom innovation.

Denna webbplats använder kakor för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats. Ytterligare information
INSTÄLLNING AV KAKOR
*Du kan dra tillbaka ditt samtycke närsomhelst genom att gå till sidan Inställningar av kakor via länken som är tillgänglig på webbplatsens sidfot.
Caglificio Clerici | Sacco System
Löpe, koaguleringsmedel och mer för ostframställningen: en framgångsrik historia under 145 år. Upptäck mer på Sacco System-koncernens webbplats.